Stacks Image 1008950

"Thuis uit eten doet u samen met Unicum"

Stacks Image 1009333

HOTEL RESTAURANT UNICUM ELZENHAGEN

‘WIJ BRENGEN HET UNICUM- GEVOEL BIJ U THUIS’

Bijna een jaar geleden veranderde het leven van de familie Moerman als bij toverslag. De uitbaters van onder meer Hotel Restaurant Unicum Elzenhagen in Poeldijk hoorden op 15 maart dat het restaurant dicht moest om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wat volgde was een turbulent jaar.
“We waren compleet verrast door de sluiting in maart 2020”, steekt Eddy Moerman van wal. “Natuurlijk hing er wel wat in de lucht, maar we hadden nooit gedacht dat we echt helemaal dicht zouden moeten. Unicum Elzenhagen in Poeldijk ging op slot, maar ook Unicum Waterweg in Hoek van Holland. Daar staan mijn oom Peter en vader Aad aan het roer. Het was een flinke klap voor het familiebedrijf.”

De eerste tweeënhalve week na de sluiting knapten Eddy en zijn team van alles opgeknapt op aan het restaurant. “Er was veel onzekerheid; de wereld veranderde iedere drie dagen. Op een gegeven besloten we actie te ondernemen. We konden misschien niets doen aan de coronasituatie, maar wèl aan onze eigen frustratie. We staken als team de koppen bij elkaar en besloten vol gas te geven. Binnen no-time hadden we een heerlijk bezorgmenu samengesteld.”

Topteam
Dat was nog een hele omschakeling. Unicum staat voor service, kwaliteit en gastvrijheid. Hoe vertaal je dat naar afhalen en thuisbezorgen? Eddy en zijn team weigerden om in te leveren op de kracht van hun bedrijf. “We zaten midden in het aspergeseizoen en dat is natuurlijk een product dat heel goed bij het wat meer luxere segment past waar wij onszelf toe rekenen. We stelden een compleet paasmenu samen dat mensen konden afhalen of dat we bezorgden. Het liep geweldig, vooral dankzij de fantastische mensen die hier werken. We zijn gezegend met een geweldig team dat voor de volle 100% gaat voor Unicum. Zij hebben het afgelopen jaar zoveel inzet en flexibiliteit getoond; zonder hen hadden we nooit gestaan waar we nu staan.”

Het á la carte afhalen en verkopen vanaf een kleinere kaart bleef een aantal maanden doorgaan. Toen 1 juni de horeca weer beperkt open mocht, gingen Unicum Elzenhagen en Unicum Waterweg weer verder als normale restaurants. “Ik weet dat in de horeca veel harde klappen gevallen zijn maar tussen de lockdowns door hebben wij een heel goede zomer gedraaid. Normaal is Elzenhagen in de zomer wat rustiger. Het hotel loopt wel door, maar het restaurant is minder. Dit jaar bleven veel Westlanders echter thuis en dan gaan ze toch wat vaker uit eten. Unicum Waterweg loopt sowieso altijd goed in de zomer en dat was dit jaar niet anders.”

Unicum Experience Boxen
Op 14 oktober werd de horeca voor de tweede keer dichtgegooid. “Gelukkig hadden we alles bewaard van de eerste keer. Binnen een dag waren we weer klaar voor afhalen en bezorgen. Dat hebben we tot aan de kerst gedaan en daarna hebben we de koppen nog eens bij elkaar gestoken. De á la carte gerechten waren populair, maar we zagen ruimte voor verbetering. Om ons heen zagen we collega’s met bezorgboxen komen en dat idee hebben we opgepakt.”

Natuurlijk werd er wel een Unicum- draai gegeven aan de boxen. Eddy: “Onze boxen moeten uitstralen waar wij voor staan. Eten doe je eerst met je ogen, dan met je neus en daarna pas met je mond. Een diner bij Elzenhagen moet een beleving zijn vol gastvrijheid en gezelligheid. Hoe vertaal je dat naar de thuissituatie? Alles moet dan perfect in orde zijn. De uitstraling van de producten, de service eromheen en natuurlijk de smaak. Het moet een cadeautje zijn om thuis te mogen ontvangen. Bovendien moet het niet te ingewikkeld zijn. We zijn heel trots op de manier waarop we de vertaalslag naar de thuiskeuken hebben gemaakt. Wij bereiden alles tot in de puntjes voor waardoor je het thuis alleen hoeft af te maken en op te warmen. Een bijkomend voordeel daarbij is dat je zelf het tempo van het diner bepaald. Wanneer alles warm bezorgd wordt, haast je je misschien toch door het voorgerecht heen omdat het hoofdgerecht staat af te koelen. Met de bezorgboxen kun je lekker je tijd nemen, net zoals wanneer je uit eten gaat.” De boxen waren een schot in de roos. Complete menu’s met allemaal heerlijke, kleine gerechtjes om samen van te genieten. Echt genieten á la Unicum.”

In februari werd besloten het boxenspectrum uit te breiden met de WintersportBox: een smakelijk pakket vol Oostenrijkse klassiekers. “Westlanders houden van wintersport maar dat zat er dit jaar natuurlijk niet in. Daarom besloten we Oostenrijk naar Westland te halen met Schnapps, Speckplatte, Tiroler Gröstl, Currywurst, Kaiserschmarrn, Apfelstrudel en meer. Toen we alles hiervoor in de startblokken hadden ging het sneeuwen. Dat was voor ons, letterlijk, een geschenk uit de hemel. Een promotievideo voor de box werd bijna 20.000 keer gekeken en de wintersportboxen waren niet aan te slepen!”

De nieuwste toevoeging aan de Unicum Experience Boxen is de paas box. Daarmee lijkt de cirkel rond. “Ja, het is voor de tweede keer dat we een lockdown paasmenu gaan serveren”, vertelt Eddy. “We kijken er ook weer naar uit. Het aspergeseizoen is voor de horeca altijd een heerlijke tijd waar we de lente omarmen en genieten van het mooie Witte goud. Het gehele paasweekend serveren wij deze geweldige en rijkgevulde paas boxen met natuurlijk dit Witte Goud. We laten de Westlanders genieten van alle lentegerechten die ons mooie land te bieden heeft.”

Weer open
Ook als de horeca weer open mag, blijven de boxen op het menu staan bij Unicum. “Ik denk dat deze crisis heeft laten zien dat er behoefte is aan een andere manier van ‘thuis uit eten gaan’. Mensen willen wel eens iets anders dan
de friet, pizza of shoarma. Nu iedereen heeft kunnen ervaren hoe gemakkelijk je thuis kunt genieten van restaurantgerechten zal de vraag daarnaar blijven bestaan. Het volume zal minder zijn dan tijdens de lockdown, maar dit gaat niet meer verdwijnen.” Toch hoopt Eddy dat de deuren van de Unicum restaurants snel weer open mogen. “We missen de gezelligheid en het persoonlijke contact. Gasten ontvangen, dat is toch waarvoor wij op aarde zijn”, besluit Eddy Moerman glimlachend.


Wijn & Spijs Filmpjes

Beste wijn-spijs liefhebbers,

Bedankt voor uw bestelling. U heeft de box in ontvangst mogen nemen. Deze is met grote zorg voor u ingepakt en als een heus cadeau bij u op de keukentafel terecht gekomen. We hebben voor u 4 filmpjes gemaakt van alle gangen waarin we uitleg geven over de wijnen en de opmaak van de gerechten.

Wij wensen u een hele gezellige avond, smakelijk eten en geniet van de mooie wijn- spijs combinaties.

Team Unicum

"Als u vragen heeft kunt u deze gemakkelijk stellen op Whats app via 0174-254039
en we geven u zo snel mogelijk antwoord"

  • Voorgerecht

  • Tussengerecht

  • Hoofdgerecht

  • Nagerecht

Hoe werkt het?

* Alles kant en klaar
*
Zelf opwarmen in de oven!
* Inclusief uitgebreide beschrijving
*
Bezorgen vanaf € 50,-
* Bezorgd tussen 12 u en 18 u
* U ontvangt een Track & Trace ;-)
* Minimaal 1 dag van te voren bestellen (tot 17.00 uur)

Smakelijk eten!

Bezorgen

* Wij bezorgen donderdag t/m zondag

* Wij bezorgen in Den Haag - Delft - Bergschenhoek - Rotterdam (Noord) - Schiedam - Vlaardingen - Maassluis - Hoek van Holland - Westland
En alles wat er tussen zit ;-)

Stacks Image 1009396_25

We staan voor u klaar....

Als u vragen heeft kunt u het beste een Whatsapp sturen of gebruik maken van onze webchat. We zijn bereikbaar tussen 09 - 22 uur.

"Thuis uit eten doet u samen met de Unicum restaurants"